Indonésie Wildan Mustofa espresso

Nový produkt

Krásně sladká a vyvážená káva s chutí a aromatem tropického ovoce.

259,00 Kč včetně DPH

Indonésie Wildan Mustofa

V roce 2011 založil Wildan se svou manželkou Atieq farmu s názvem Java Frinsa Estate s cílem produkovat kávu té nejvyšší kvality. Od té doby uplnylo mnoho let a obecná kvalita indonéských káv velmi vzrostla. Ovšem po ochutnání tohoto lotu nesoucího název Weninggalih nám doslova spadla brada. Takovou chuťovou komplexnost jsme dlouho nezažili. Je to naprostá bomba! Jedná se o docela jiný chuťový zážitek, než je tomu v případě amerických nebo afrických káv. Indonésie díky svému terroiru inklinuje spíše k chuťově konzervativním profilům, jenže tento lot nás opravdu baví.

Káva byla po sběru pečlivě vytříděna, oloupána umístěna do menších fermentačních nádrží přibližně na 18 hodin. Následně byla pečlivě promyta čistou vodou ve které následně setrvala 10 hodin, aby došlo k zastavení fermentace. Sušení probíhá na vyvýšených postelích ze systetické tkaniny a zabere přibližně 20 dnů.

V chuti se snoubí tóny manga, papájí s příjemným nádechem mléčné čokolády.

Tahle káva nám vyrazila dech, takže jednoznačně doporučujeme vyzkoušet!

Pražení

Tato káva je upražena pro přípravu espressa. Development, tedy doba od započetí tzv. prvního cracku, je okolo 20%, což je přibližně 120 vteřin. Celkově se 1 várka praží okolo 11 minut. Cílem pražení pro espresso je zachovat charakter dané kávy bez „zelených a syrových" chutí způsobených málo intenzivním pražením nebo „hořkých a štiplavých“ tonů, které jsou v kávě vyvolané příliš dlouhým nebo jinak agresivním pražením.

Čerstvost a životnost kávy

Kávu pražíme v podstatě každý den, ale k vám na mlýnek se dostává okolo 2-3 dne od upražení. Je tedy velmi čerstvá. To má mnoho výhod, ale i nevýhod. Pojďme si je shrnout.

Ihned potom co kávu upražíme, je zabalena do sáčků se zpětným ventilem. Oxid uhličitý, který káva produkuje ve velkém množství ještě pár dnů po upražení, vytlačí ven vzduch (to jsme hodně zjednodušili) a tím dochází k částečné „konzervaci“ obsahu balení. Káva uvnitř vydrží fit ještě přibližně 8 týdnů a někdy i déle. Nemusíte se tedy bát, že káva, která je 2 měsíce po upražení a stále uzavřená v neporušeném obalu, bude chutnat nějak špatně.

Na druhou stranu, káva konzumované těsně po upražení, tedy 1-3 dny od data pražení, může chutnat podobně, jako by byla lehce přepražená (svíravě, dřevitě, atd.). Opět je na vině oxid uhličitý, jehož koncentrace v praženém zrnu ještě neklesla na potřebnou úroveň. Proto doporučujeme kávu praženou jako espresso roast, konzumovat nejdříve 7 dní od data pražení.

Kávu pražíme v úterý a ve středu. Uzávěrka objednávek je v úterní poledne. Expedice probíhá ve čtvrtek. Kávu obdržíte do pátku.

Skladování

Kávu doporučujeme po otevření spotřebovat co nejrychleji. Ze zkušenosti víme, že přibližně 14 dnů po otevření balení, chutná káva stále tak, jak má. Proto je velikost našich krabiček 200 g. Jste-li velkokonzument, můžete také zvolit balení 1.000 nebo 2.000 g, ovšem počítejte prosím s tím, jak rychlete kávu stihnete „spotřebovat“. Káva otevřená déle jak měsíc už bude za zenitem.

Skladovat kávu doporučujeme v původním balení. Rozhodně ji neumisťujte do ledničky. Můžete však kávu zavakuovat klasickou kuchyňskou vakuovačkou. Navíc, vakuovací sáčky se dají znovu použít. Káva „vydrží“ déle. A chcete-li experimentovat- vakuovanou kávu můžete zmrazit v mrazáku a ochutnat třeba za rok. Pak nám dejte vědět jak chutnala na info@fiftybeans.cz

Odrůda Sigarar Utang
Zpracování promyté
Nadmořská výška 1.400 m. n. m.
Producent Wildan Mustofa
Chuť a aroma papája, mango, mléčná čokoláda
Země původu Západní Jáva, Indonésie

Napsat recenzi

Indonésie Wildan Mustofa espresso

Indonésie Wildan Mustofa espresso

Krásně sladká a vyvážená káva s chutí a aromatem tropického ovoce.

Objevte

Podobné produkty

Pravděpodobně ten nejvariabilnější způsob přípravy kávy na světě.

929,00 Kč

Základní sada pro metodu přípravy kávy zvanou V60.

399,00 Kč

Vždy čerstvě namletá káva. Doma i na cestách.

1 149,00 Kč

Druhá a vylepšená generace oblíbené baristické váhy.

2 050,00 Kč

Varná konvice s nastavitelnou teplotou a precizním zobáčkem.

2 999,00 Kč

Kurz přípravy filtrované kávy pro začátečníky i domácí nadšence.

2 999,00 Kč

Precizní baristická váha s bluetooth technologií.

6 490,00 Kč

Nerezový dripper s plochým dnem pro rovnoměrnou extrakci.

999,00 Kč

Precizní košík ve verzi „ridgeless“.

569,00 Kč

Kombinace Frenchpressu a dripperu.

1 099,00 Kč

Inovovaný model kompaktního elektrického mlýnku kávy.

3 450,00 Kč

Tradiční způsob přípravy kávy.

639,00 Kč

Kalibrace mlecích kamenů pro perfektní espresso a filtr s vysokou výtěžností extrakce.

2 999,00 Kč

Příprava filtrované kávy doma i v kanceláři.

5 999,00 Kč

Košík pro přípravu 1 porce espressa.

299,00 Kč

Čokoláda, holandské kakao, hutné tělo

179,00 Kč

Na doma i na cesty

249,00 Kč

Bělené papírové filtry velikosti 4.

70,00 Kč

Ideální dárek za výhodnou cenu.

2 264,40 Kč 2 516,00 Kč -10%

Ideální dárek za výhodnou cenu.

394,20 Kč 438,00 Kč -10%

Krásné sladká a vyvážená káva s chutí a aromatem tropického ovoce.

259,00 Kč

Káva s jisrknou aciditou kiwi a sladkostí vanilkového lusku.

239,00 Kč

Káva s jisrknou aciditou kiwi a sladkostí vanilkového lusku.

239,00 Kč

Nádherně vyvážená káva se šťavnatostí černého rybízu a aromatikou levandule.

399,00 Kč

Velmi pitelná káva se šťavnatostí lesních plodů.

259,00 Kč

Hop