CZ / CZK
Měna
Přihlášení do zákaznického účtu
Neznáte heslo?
Registrovat
0
Košík je prázdný
7 Led 2025

Je Ceado Hoop nejlepší dripper současnosti?

Pojďme se kouknout na zoubek tomuhle filtrovacímu udělátku, se kterým bude každé kafíčko jako ze snu.
Je Ceado Hoop nejlepší dripper současnosti?

Ceado Hoop už je na trhu nějakou tu chvíli a setkal se s velmi rozporuplným přijetím. Za mě je to nejlepší dripper současnosti. Má to ovšem několik ALE...

Způsob zalévání

Při prvním seznámení s Hoopem, mě vlastně dost naštval... Kafíčko se mi totiž hned ucpalo a teklo to asi 10 minut. Výsledná chuť byla velmi trpká, stejně jako moje nálada.

Důvod byl ten, že jsem Hoop zaléval jako klasický dripper. Tedy 5 pulzů po menším množství vody. Celkově mi trvalo okolo 2 minut, než jsem to takhle zalil. Velká chyba!

Kouzlo tkví v tom, že do Hoopu nalijete vodu pouze nadvakrát. Do středu umístíte filtr, propláchnete jej horkou vodou a nasypete 22 g čerstvě namleté kávy. První pulz bude pozvolný a po celém obvodu vnějšího prstence. Nalijete 100 g vody. Následně bobtnající kávu lehce prohrnete nějakým WDT, ale postačí i obyčejná vidlička. Dále pak velmi rychle dolijete zbylých 230 g vody kamkoliv po obvodu. S Hoopem netočte a nevšímejte si ho. Udělá celou práci za vás. Hrubost mletí nastavte tak, aby celková doba extrakce činila 4:00 - 4:30.

Papírové filtry

Tohle je jedna z „nevýhod“. Aby vám Hoop fungoval, jak má, musíte si od nás koupit papírové filtry Scott Rao. Ty, které Ceado přikládá k dripperu, jsou totiž velmi hladké, což způsobuje, že s některými druhy světle pražených káv si prostě nerozumí a bude se vám to pořád ucpávat, i když budete dodržovat výše uvedený postup.

Filtry od Scotta jsou vytvořeny ve spolupráci s Johnatanem Gagné a firmou Next Level, která vyrábí další fantastický dripper, který u nás pořídíte. Filtry mají 2 strany. Jednu hladkou a druhou zdrsněnou. Tato zdrsněná strana je určena pro „styk“ s kávou. Díky mikroskopickým kopečkům na filtru je zde mnohem více prostoru pro rozprostření super jemných částic nazvaných fines. A právě ty jsou zoodpovědné za ucpávání a trpké chutě.

Hrubost mletí

Alfou a omegou každého dripperu je kvalita mletí. U Hoopu budete mlít výrazně hruběji, než jste zvyklí, takže se soustřeďte na to, aby byl celkový čas extrakce opravdu okolo 4 minut.

Doba extrakce 4:40 a více

Melte hruběji.

Doba extrakce 3:50 a méně

Melte jemněji.

Dekantér

Hoop musí být vyrovnán vodorovně, ale nepasuje na každou nádobu. Proto doporučujeme koupit náš dekantér, který máme vyzkoušený.

Shrnutí

Hoop se řadí mezi „NO BYPASS“ metody přípravy kávy. Všechna voda musí projít skrze kafíčko. To zaručuje rovnoměrnou a opakovatelnou úroveň extrakce s minimem námahy. 

Díky velmi jednoduché obsluze, při dodržení pár základních zásad, je to za mě nejlepší dripper současnosti.

Celý článek máte shrnutý v následujícím videu.