Jak chutná:
Kakao, hořká čokoláda, kakaové nibsy.
Složení:
50% Kolumbie, promyté zpracování, region Huila
50% Brazílie, natural zpracování, region Sul de Minas
Na co se hodí:
Espresso a mléčné nápoje.
Doporučení baristy:
Pro automatické stroje
Hrubost mletí nastavte na 2. nejjemnější stupeň, v případě, že máte stroj starší 4 let, zvolte nejnižší jemnost. Teplotu vody nastavte na střední. Výstupní objem espressa zvolte 45ml. Upravujte výstup dle preferencí.
Pro pákové stroje
Ná kávovaru nastavte tlak 6 barů a teplotu 91°C. Pomelte 18 g kávy a ve 30 vteřinách extrahujte 42 g výsledného espressa. Upravujte výstup dle preferencí.
Za všech okolností používejte filtrovanou nebo balenou vodu s alkalinitou v rozsahu 60-80 ppm.
Dobré vědět:
Pro přípravu espressa vždy používejte zrna nejdříve 10 dnů od data pražení. Po 1. otevření nechejte balíček alespoň 24 hodin vyvětrat, než kávu začnete připravovat. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.
Obsah balení:
Balení obsahuje praženou zrnkovou kávu arabica ve zvoleném množství.