Jak chutná:
Po citrusech, nugátu, červeném ovoci, vlašských oříšcích.
Zpracování:
Gildo se svým týmem nejprve pečlivě vytřídí kávové třešně, vybírají pouze ty s nejvyšší úrovní zralosti. Poté je zbaví slupky a nechají je 24 hodin spontánně fermentovat v nádrži. Následně kávu důkladně promyjí čistou vodou a usuší.
Na co se hodí:
Espresso, mléčné nápoje a filtr
Doporučení baristy:
Ná kávovaru nastavte tlak 6 barů a teplotu 93°C. Pomelte 18 g kávy a ve 30 vteřinách extrahujte 42 g výsledného espressa. Upravujte výstup dle preferencí.
Za všech okolností používejte filtrovanou nebo balenou vodu s alkalinitou v rozsahu 60-80 ppm.
Dobré vědět:
Pro přípravu espressa vždy používejte zrna nejdříve 10 dnů od data pražení. Po 1. otevření nechejte balíček alespoň 24 hodin vyvětrat, než kávu začnete připravovat. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.
Obsah balení:
Balení obsahuje praženou zrnkovou kávu arabica ve zvoleném množství.